Bérletvásárlás


Székhelyi József bérlet

Bérlethez tartozó előadások

Alekszej Nikolaevich Arbuzov: Kései találkozás Veres 1 Színház

Nov. 3.
V, 19:00
Roberto Athayde: Margarida asszony Veres 1 Színház

Dec. 4.
Sz, 19:00
Nézőművészeti Kft.: A piszkosak Veres 1 Színház

Jan. 28.
K, 19:00
Mark St. Germain: Táncórák Veres 1 Színház

Márc. 17.
K, 19:00
Kerékgyártó István: Hurok Veres 1 Színház

Navigáció


Árkategóriák


  • Nem elérhető helyek
  • Ön által választott helyek

Válassza ki ülőhelyét!


Kérem várjon!...
0  Jegy:  0 Ft
Vissza

Alekszej Nikolaevich Arbuzov: KÉSEI TALÁLKOZÁS

Éjszakánként elég meghökkentően viselkedik a tengerparti gyógyszálló egyik idős hölgylakója: mezítláb átmászik az ablakon, kiszökik a szanatóriumból, énekel a holdfényes kertben, sirályokat etet. Éjjeli bohém kiruccanásaival persze felrúgja az intézmény szabályait. Huncut szórakozottságán meg is ütközik a szanatórium hasonló korú, szintén magányos, kissé morózus főorvosa: nem igazán elnéző a „vétkező” nővel. Próbálja rendre utasítani. Aztán lassan mégiscsak meglágyul. Vagyis kénytelen engedni annak: találkozni sohasem késő, mindenkinek szüksége van valakire, a boldogság pedig nem kényszer, az jön, ha hagyjuk, és emlékeztet minket arra, hogy élünk, még akkor is, ha a jelen esetleg már csak pillanatokban mérhető.

Szereplők: MOLNÁR PIROSKA, JORDÁN TAMÁS

RENDEZŐ: SÁNDOR PÁL

A Rózsavölgyi Szalon vendégelőadása.

 
Roberto Athayde: Margarida asszony

Margarida asszony, az új tanárnő. Biológia órát tart, de tömény élettan, amit kapunk. Margarida asszony: szétszórt, riadt, erőszakos, perverz, akarnok, szeretetre éhes, komplexusokkal teli, szerencsétlen nő. A „biológia” órának a nézők is részesei, hiszen ők a diákok. Kegyetlenül pontos, mégis groteszk a tükör, amiben látnunk kell önmagunkat: Margaridát.

A zseniálisan megírt, humorral teli groteszk dráma egy boldogtalan asszony vergődése a minket körülvevő, egyre őrültebb világban.

Játssza: BALÁZS ANDREA

FORDÍTOTTA: SZÁNTÓ JUDIT | JELMEZ: KEMENESI TÜNDE | ZENE: NYITRAI LÁSZLÓ | DÍSZLET: MAJOR ATTILA

RENDEZŐ: BÖHM GYÖRGY

A Karinthy Színház vendégelőadása.


Kerékgyártó István: Hurok

Az előadás kegyetlenül éles reflektorfénnyel pásztázza a magyar társadalom szinte teljes keresztmetszetét, a minisztertől a drogos fiúig, a nagyvállalati vezérigazgatótól a bolti eladóig.

A történet mintázata régről ismert, Arthur Schnitzler a huszadik század fordulóján írt Körtáncának szerkezetét eleveníti fel a szerző, de míg ott a történet továbblendítője az erotika, a szexuális aktus, – a társadalom különféle bugyraiból újabb és újabb csábítók és elcsábítottak tűnnek föl – addig a Hurokban napjaink emberének alávetettsége, kiszolgáltatottsága mozgatja a történetet. A megalázottból a következő jelenetben megalázó lesz, aki éppoly kegyetlenül kínozza áldozatát, ahogy őt kínozta nemrég valaki, akinek ez hatalmában állt. És persze mindenütt ott a pénz, az anyagi haszon, a mohóság. Fájóan hiányzik viszont a szolidaritás, az irgalom, és ahol ez mégis megjelenik, ott…de ez, kiderül az előadásból.

Szereplők: MÉSZÁROS MÁTÉ, DEBRECZENY CSABA, JÁRÓ ZSUZSA, NAGY DÁNIEL VIKTOR, EPRES ATTILA, RÁBA ROLAND, GOMBÓ VIOLA LOTTI, DÉKÁNY BARNABÁS

LÁTVÁNY: BAGOSSY LEVENTE és VIRÁG VIVIEN | ZENEI VEZETŐ: KÁKONYI ÁRPÁD

RENDEZŐ: BAGOSSY LÁSZLÓ

Az Orlai Produkció vendégelőadása.


Nézőművészeti Kft.: A piszkosak

A Nézőművészeti Kft. tagjai 2018 tavaszán Rejtő Jenő műveiből és életéből készült összeállítással jelentkeztek, saját fejlesztésű darabjuknak pedig A piszkosak címet adták. „Friss humorral igyekszünk közelíteni a múlt század eleji légiósokhoz, kalózokhoz, kocsmatöltelékekhez, kikötői szédelgőkhöz, és máris a magyar melósok világában találjuk magunkat.” - mondja az előadásról a rendező, Scherer Péter. A sanzonokkal, bárdalokkal hangulatossá tett miliőben, pontosan felismerhető P. Howard karakterek mai alteregóival randevúzhatunk. De nem csupán Piszkos Freddel. Megidéződik Fülig Jimmy, a Herceg, Holdvilág Charlie, Buzgó Mócsing, valamint Sanyika, a melós. Vajon mit szólna Rejtő, figuráinak modernizált változataihoz? A piszkosak ennek is utána járnak a spakli-bohózatban.

Szereplők: SCHERER PÉTER, MUCSI ZOLTÁN, BÁNOVITS VIVIANNE, PÁPAI RÓMEÓ, MARTON RÓBERT, MOLNÁR GUSZTÁV, KATONA LÁSZLÓ, KOVÁCS KRISZTIÁN.

RENDEZŐ: SCHERER PÉTER.

A Nézőművészeti Kft. és a Karinthy Színház közös vendégjátéka.


Mark St. Germain: Táncórák

Senga és Ever szomszédok. Még sosem találkoztak. Mindketten bezárkóztak saját világukba. Senga élete a tánc, de egy balesetben súlyosan megsérült, az orvosok szerint soha többé nem táncolhat. Ever autista, különös intellektusú, akinek nehézséget jelent kapcsolatba lépni másokkal. Aztán Ever egy napon mégiscsak becsönget Sengához: tanítsa meg táncolni. Lépegetnek egymás felé, először kicsit ügyetlenül, aztán kíváncsi figyelemmel, milyen is a másik világa. Ahogy megismerik egymást, önmagukkal is szembesülnek, s érzelmekből szintén „leckéket vesznek”. Külön-külön és közösen is megpróbálnak „kitáncolni” a maguk komfortzónájából, amelyben jó ideje éldegélnek. Az amerikai drámaíró 2014-ben írott romantikus és szellemesen szórakoztató színműve – azon túl, hogy ajtót nyit az autisták világára – egyben elgondolkoztat is: mégiscsak közös ez a világ, amelyet ki így lát, ki úgy, hiszen mindenki másképp egyforma.

Szereplők: ULLMANN MÓNIKA, JÓZAN LÁSZLÓ.

FORDÍTOTTA: HÁRS ANNA |DÍSZLETTERVEZŐ: ENYVVÁRI PÉTER | JELMEZTERVEZŐ: CSELÉNYI NÓRA

RENDEZŐ: DICSŐ DÁNIEL.

A Rózsavölgyi Szalon vendégjátéka.