Bérletvásárlás


Dániel Kornél bérlet 2019-2020

Bérlethez tartozó előadások

April de Angelis: Színházi bestiák Veres 1 Színház


Peter Shaffer: Black Comedy Veres 1 Színház

Okt. 30.
Sz, 19:00
Örkény István: Tóték Veres 1 Színház

Nov. 19.
K, 19:00
Molnár Ferenc: Riviéra Veres 1 Színház

Febr. 19.
Sz, 19:00
Tasnádi István: Finito Veres 1 Színház

Navigáció


Árkategóriák


  • Nem elérhető helyek
  • Ön által választott helyek

Válassza ki ülőhelyét!


Kérem várjon!...
0  Jegy:  0 Ft
Vissza

Örkény István: Tóték

A II. világháború idején Tót Lajos egy csendes kis falu tűzoltóparancsnoka valahol Észak-Magyarországon. Háza tiszta, kertje napfényben fürdik. Ha a fia nem szolgálna az orosz fronton, Tót Lajos csak a rádióból tudná, hogy háború van. Nem csak a közösségben örvend kitüntetett tiszteletnek, felesége és lányuk, Ágika is rajongva szereti őt. Egy napon váratlan levél érkezik Tóték frontszolgálatot teljesítő fiától: az ifjú nem jön haza eltávra, de helyette az a megtiszteltetés éri a kedves famíliát, hogy felettese, Varró őrnagy náluk fogja kipihenni a harctéri megpróbáltatásokat. Az őrnagy eredetileg kéthetesre tervezett látogatása azonban egyre csak tovanyúlik...

Szereplők:
MIHÁLYFI BALÁZS, FARAGÓ ANDRÁS, BALÁZS ANDREA, CSÁKI EDINA, MOHAI TAMÁS, ZORGEL ENIKŐ, PETRIDISZ HRISZTOSZ, JANIK LÁSZLÓ.

DÍSZLET: BÁTONYI GYÖRGY | JELMEZ: CSELÉNYI NÓRA | DRAMATURG: DEÉS ENIKŐ

RENDEZŐ: DICSŐ DÁNIEL

A Veres 1 Színház saját bemutatója


Molnár Ferenc: Riviéra

A kor levegőjét hozza a Riviéra, a boldogtalanságét és a feltörés vágyáét” - írja a darabról egyik kritikusa. A történet kisemberei áruházi alkalmazottak, akiknek kiszámítható nyugalmát ördög módjára roncsolja szét Casella, az Újvilágból hazaszármazott, tehetős honfitársuk. Elkezdődik a szegénység és gazdagság szélmalomharca, csalárdság hinti szét írmagjait. A zseniális Molnár, mindegyik színművébe beleírta saját alteregóját. Ami a nőkről való vélekedését illeti, a Riviérában a Mártont játszó rezonőr szerepre hajaz, amikor félig tréfásan megjegyzi: „Én harminc éve élek a feleségemmel. Még mindig nem bírtam megszeretni.”

Szereplők:
KOVÁCS PATRÍCIA, SCHRUFF MILÁN, SZABÓ KIMMEL TAMÁS, KARDOS RÓBERT, ULLMANN MÓNIKA, LÁSZLÓ LILI, VADÁSZ GÁBOR

DRAMATURG: BENEDEK ALBERT | LÁTVÁNY: DÉVÉNYI RITA

RENDEZŐ: BENEDEK MIKLÓS

Az Orlai Produkció vendégelőadása.


Tasnádi István: Finito

Blondin Gáspár, a 44 éves, nős, gyermektelen, nagyábrándi lakos, egykori húsüzemi dolgozó élete senkit sem érdekel, halála viszont kapóra jönne sok mindenkinek. Elvesztvén munkáját és életkedvét, bezárkózik a kerti budiba, és erőteljesen szuicid alkattá válik. Eladja halálát. Többször is. Környezete nem is igyekszik lebeszélni tettéről. Sőt, a halálból hasznot húzhatnak! A popdíva a reménytelen szerelemre hivatkozna, a polgármester a faluért áldozná fel Gáspárt, a költő a könyvek felemelt áfája miatti tiltakozásban látja a várható halál okát. Felbolydul a falu: Blondinéknál tolong mindenki, a szomszéd, a rendőr, a riporter, no meg az anyós! Amikor aztán betoppan Pál, a médiaszemélyiség is, hogy élő adásban közvetítse Gazsi öngyilkosságát, végképp eluralkodik a káosz...

Kinek mennyit ér meg a halála? Kacagtató és legalább ennyire elgondolkoztató szatíra, egyedi, barokkos verselésben előadva.

Szereplők:
PUSZTASZERI KORNÉL, MOLNÁR GYÖNGYI, ZORGEL ENIKŐ, FÉSŰS NELLY,
MÉSZÁROS ÁRPÁD ZSOLT, PÁL TAMÁS, KRAJNIK-BALOGH GÁBOR, JANIK LÁSZLÓ,
PÁSZTOR TIBOR, CSÁKI EDINA, STUBNYA BÉLA.

RENDEZŐ: TASNÁDI CSABA

A Veres 1 Színház saját bemutatója


April De Angelis: SZÍNHÁZI BESTIÁK

Egyszer II. Károly angol királynak várakoznia kellett, hogy a színházban elkezdődjön az előadás. Mi tart ilyen sokáig?! - türelmetlenkedett a király. A királyné borotválkozik - hangzott a válasz. Akkor mostantól játssza nő! - rendelkezett a király. És ettől a naptól kezdve engedélyezték, hogy a nők színpadra léphessenek Angliában. Hősnőink: az első fecskék. Meg kell küzdeniük a korabeli nézők előítéletével, akiket elsősorban az élvhajhászat vezet oda; meg kell húzniuk a határt kupleráj és színház között; el kell játszaniuk a színpadon és az életben egyként rájuk osztott szerepeket: hűséges feleség vagy hűtlen, kurva vagy szerető...

Magukra kell szabják a rájuk maradt művek korábban férfiak megformálta karaktereit: be kell „lakniuk” ezeket a nadrágszerepeket; ki kell taposniuk az utat a későbbi évszázadok színésznői számára.

Mindeközben kétségbeesetten keresik saját szabadságukat…

Szereplők:
PREGITZER FRUZSINA, SZABÓ MÁRTA, HORVÁTH RÉKA, JENEI JUDIT, KÓNYA MERLIN RENÁTA.

RENDEZŐ: VEREBES ISTVÁN

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház vendégelőadása.

 
Peter Shaffer: Black comedy

Az Equus és az Amadeus szerzőjének, Peter Shaffernek kifejezett utasítása, hogy a Black Comedy első néhány percét teljes sötétben játsszák. A történet szerint azonban a szereplők mindent tisztán látnak, hiszen „náluk” világos van. Amikor azonban elmegy az áram, és világosságba borul a színpad, ők elkezdenek a „sötétben” tapogatózni. Ez a fordított helyzet számtalan humoros pillanat forrása az előadás során, és a legutolsó percekig sem érezzük ezt a kitekert helyzetet unalmasnak, elhasználtnak. Igazi kacagtató bohózat, amely amellett, hogy örömjáték, színészt és rendezőt próbára tevő valódi szakmai kihívás is egyben.

Szereplők:
MIHÁLYFI BALÁZS, CSONKA ANDRÁS, MOHAI TAMÁS, CSÁKI EDINA,
KRAJNIK-BALOGH GÁBOR, JANIK LÁSZLÓ, ZORGEL ENIKŐ, MOLNÁR GYÖNGYI.

FORDÍTOTTA: BARÁTHY GYÖRGY

RENDEZŐ: NAGY SÁNDOR.

A Veres 1 Színház saját bemutatója